Bosna i Hercegovina     | 10.07.2018. 16:19 |

Travničani danas i sutra mogu kupiti 'Srebrenički cvijet'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 10. srpnja (FENA) - U povodu obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, u Travniku je upriličena distribucija cvjetova "Sjećanje" koje, kao simbol borbe protiv genocida, izrađuje Udruga "Gračaničko keranje".

Inicijatorica ove akcije, aktivistica Albina Brajić kazala je Feni kako se Travnik svake godine uključuje u aktivnosti obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, a jedan od primjera je distribucija cvjetova "Sjećanje".

- Podjelu cvjetova vršimo već pet godina i bitno je da građani prepoznaju važnost obilježavanja i prisjećanja na genocid u Srebrenici. Dočekujemo bicikliste i motocikliste, koji putuju ka Srebrenici, a i građani Travnika uključuju se u Marš mira - kazala je Brajić.

Kako je kazala, genocid u Srebrenici ne smije biti tema o kojoj se govori samo 11. srpnja, nego i ostalih dana u godini.

- Srebrenica ne postoji samo u vrijeme godišnjica, nego treba živjeti u nama i ostale dane. Trebamo biti aktivni i pričati o tome šta se dogodilo - istaknula je ona.

Cvijet "Sjećanje" građani Travnika će, kao i danas, moći po simboličnoj cijeni kupiti i sutra, na gradskom trgu u periodu od 12 do 17 sati.

Novac je namijenjen radu Udruge "Gračaničko keranje", čije članice su i same, uglavnom, preživjele ratna stradanja.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo