Kultura     | 10.07.2018. 12:31 |

U Historijskom muzeju BiH radionica za djecu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - British Council i Historijski muzej Bosne i Hercegovine najavili su za četvrtak u tom muzeju radionicu 'Micro:bit kao alat za razvijanje kritičkog razmišljanja i kreativnosti', namijenjenu djeci uzrasta od 10 do 16 godina.

Radionica će biti upriličena u okviru izložbe Briana Enoa '77 Million Paintings', a vodit će je Nedim Krajišnik. On je omladinski aktivista, međunarodni trener, zaljubljenik u učenje i obrazovanje, trenutno zaposlen kao koordinator mreže inovativnih nastavnika u CEI 'Step by Step'.

Micro:bit predstavlja alat koji (smislenim korištenjem) može uvelike poboljšati i dodatno razviti vještine kritičkog mišljenja, rješavanja problema i kreativnosti.

- Vrijeme provedeno zajedno iskoristit ćemo da razgovaramo o mišljenju, rastu i razvoju, ali i da se informiramo o Micro:bitu. Uronite u već stari svijet digitalnih tehnologija, otkrijte kako Micro:bit može biti nezamjenjiva igračka i didaktički alat svake učionice i doma. Vjerujemo da možemo i stvarati umjetnost s tom igračkom - navode organizatori.

Radionica će biti održana 12. jula u Historijskom muzeju BiH. Organizatori navode da je broj polaznika ograničen te je neophodna prijava na broj telefona Historijskog muzeja BiH 033 226 098. 

- Radionica je besplatna. Za vrijeme radionice roditelji polaznika, kao i svi drugi zainteresirani, imat će priliku da posjete '77 Million Paintings', kao i druge izložbe trenutno postavljene u Historijskom muzeju BiH - ističe se.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Historijskom muzeju BiH otvorena izložba akvarela Seada Čerkeza

Izložba 'Stari mostovi' Seada Čerkeza u Historijskom muzeju BiH

Zaronite u historiju bh. kuhinje: Pop-Up Gastro Muzej u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo