Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 16:19 |

Istekao rok za prijem kandidatskih listi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Rok za podnošenje kandidatskih listi za Opće izbore 2018. godine u Bosni i Hercegovini istako je danas u 16.00 sati, a u postupku ovjere političkih subjekata Centralna izborna komisija ovjerila prijave za učešće na izborima za 69 političkih stranaka, 34 neovisna kandidata i 36 koalicija.

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u BiH koji će biti održani 7. oktobra Centralna  izborna komisija BiH će u narednim danima vršiti provjeru i ovjeru kandidata i kandidatskih listi.

Rok za objavu ovjerenih kandidatskih listi u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja je  do 23. augusta, saopćeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija obavijestila je birače s prebivalištem u Gradu Mostaru da i birači iz Grada Mostara glasaju na općim izborima i da u vezi s tim, svi birači koji žele glasati iz inostranstva trebaju se prijaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 24. jula.

Sve potrebne informacije za prijavu kao i obrazac PRP1 dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo