Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 16:17 |

Namjenska industrija aktivnije se uključuje u rješavanje viškova naoružanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine razgovarali su danas s predstavnicama entitetskih ministarstva za namjensku industriju te predstavnicima firmi koje se bave namjenskom industrije o prevazilaženju problema u toj oblasti.

Kako je saopćeno iz Ministarstva odbrane, u narednom periodu radit će se na definiranju propisa i procedura kojima će se jasnije definirati modaliteti saradnje ministarstava i firmi namjenske industrije.

Također, predstavnici firmi namjenske industrije u Bosni i Hercegovini aktivnije će se uključivati u aktivnosti koje realizira Ministarstvo, a tiču se predstojećih radnji na rješavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Sastanak je organiziran u svrhu analiziranja dosadašnjih načina saradnje, detekcije izazova i poteškoća koje su bile prisutne u dosadašnjem periodu, kao i o načinima proširenja i podizanja međusobne saradnje na viši nivo.

Konstatirano je i da postoji interes svih sudionika da se dosadašnja saradnja nastavi i proširi, da se riješe eventualne poteškoće i izazovi, te da Ministarstvo odbrane i firme koje se bave namjenskom industrijom mogu biti od veće pomoći jedni drugima, nego što je to bilo do sada.

 Sastanku su prisustvovali zamjenici ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić i Boris Jerinić i predstavnici Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH predvođeni generalom Gojkom Kneževićem.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zajedničko učešće bh. kompanija namjenske industrije na sajmu u Njemačkoj

Evropska komisija predložila novi program namjenske industrije vrijedan 1,5 milijardi eura

Evropska komisija traži da EU pređe na 'režim ratne ekonomije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'