Stranačke aktivnosti     | 09.07.2018. 12:19 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Podsjećamo, da će se samit NATO saveza održati sutra i prekosutra u Londonu. Slušali smo sve ove godine razne optimističke prognoze o pozivu Bosni i Hercegovini za NATO, međutim ni nakon osam godina ništa se nije desilo u odnosu na samit NATO saveza u Talinu kada je Bosna i Hercegovina dobila MAP – odgođeni  pristup NATO savezu.

Bila su to velika obećanja od članova Predsjedništva BiH Izetbegovića, Čovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Zvizdića, ministrice odbrane Pendeš, ali evidentno od poziva u NATO savez za sada nema ništa.

Nakon našeg susjeda Crne Gore, vjerovatno će sutra poziv za NATO savez dobiti i Makedonija, a Bosna i Hercegovina ostaje talac unutrašnjeg uređenja i ništa boljih ljudi na čelu takvog unutrašnjeg uređenja. 

Još jednom podsjećam da velikih stranih investicija u bilo kojoj zemlji EU nije bilo prije NATO ''kišobrana'' i političke stabilnosti koji uz sebe nosi taj ''kišobran''. 

Amer Jerlagić

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana