Sport     | 08.07.2018. 12:06 |

SP Rusija: Ignaševič nakon poraza od Hrvatske objavio da odlazi u mirovinu

FENA Agencije

SOČI, 8. srpnja (FENA) - Rekorder po broju nastupa za rusku nogometnu reprezenatciju, 38-godišnji branič Sergej Ignaševič, objavio je u nedjelju da odlazi u igračku mirovinu, nakon što je njegova momčad poražena od Hrvatske u trileru jedanaesteraca u četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva odigranom u Sočiju. 

 "Ovo je bilo moje zadnje Svjetsko prvenstvo, moj zadnji turnir i moja zadnja utakmica u karijeri. Da se nije radilo o Svjetskom prvenstvu, mislim da bih već i prije završio karijeru", izjavio je Ignaševič u video poruci objavljenoj na društvenoj mreži, koju prenosi Hina.

Ignaševič je cijelu karijeru proveo igrajući za ruske klubove, a od 2004. godine do kraja karijere nosio je dres moskovskog CSKA, s kojim je 2005. godine, kao kapetan momčadi, osvojio tadašnji Kup UEFA.

Za rusku reprezentaciju je odigrao rekordnih 127 utakmica i postigao osam pogodaka.

"Svjetsko prvenstvo je bilo veliki motiv za mene. Osjećam radost, osjećam se ispunjeno, jer završavam karijeru na vrhuncu. Igrao sam u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, u odličnoj momčadi s odličnim trenerom, sa suigračima koji su dali sve od sebe", rekao je jedan od trojice uspješnih izvođača jedanaesteraca za Rusiju, što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu nad Hrvatskom.

"To je nogomet, igra u kojoj je sve moguće. No, nitko nije bio nezadovoljan, ni u svlačionici, ni na terenu", dodao je Ignaševič i otkrio planove za budućnost:

"U prosincu namjeravam dobiti trenersku licencu. Želio bih postati trener, i to dobar trener."

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana