Bosna i Hercegovina     | 06.07.2018. 16:35 |

Selimović: Održati lidersku poziciju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 6.  jula (FENA) - Na sjednici Vijeća Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (EFSA) izabrana je nova dekanesa Fakulteta na mandatni period 2018/2019 – 2021/2022. Većinom glasova podržana je kandidatura dosadašnje prodekanese za nastavu i međunarodnu saradnju, te je tako Jasmina Selimović postala druga dekanesa u 65 godina rada EFSA. 

Trenutni vršilac dužnosti dekana Fakulteta Meliha Bašić će svoju dužnost obavljati do 1. oktobra 2018. godine. 

Profesorica Selimović je izjavila za Fenu da Ekonomski fakultet u Sarajevu i u narednom periodu treba održati lidersku poziciju koju trenutno ima u oblasti visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Naglasila je da Fakultet i dalje treba biti primarna orjentacija za upis studenata iz oblasti ekonomskih i poslovnih nauka.

- Činjenica da smo stekli međunarodne akreditacije kao vid osiguranja i potvrde kvalitete naših nastavnih i naučnoistraživačkih procesa, ustvari je garancija da ono što mi pružamo našim studentima sutra može pozitivno utjecati na njihove karijere i na neki način garant je njihove uspješne budućnosti. U tom smjeru dalja internacionalizacija nastavnog osoblja, naših studenata i modernizacija svih procesa je nešto što je imperativ u kontekstu očuvanja liderske pozicije i titule najboljeg  - istakla je Selimović.  

S obzirom na to da Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduje europsku EPAS programsku akreditaciju i američku AACSB institucionalnu akreditaciju, što ga čini jedinim međunarodno akreditovanim fakultetom u Bosni i Hercegovini, važno je istaći da je buduća dekanesa bila jedna od najzaslužnijih osoba za njihovo stjecanje.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Partnerstvo USAID-a i Univerziteta u Sarajevu - Započela 'Zimska škola o energetskoj tranziciji'

Meliha Bašić izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Ekonomski fakultet otvorio Centar izvrsnosti za evaluacije i istraživanja politika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo