Bosna i Hercegovina     | 05.07.2018. 21:37 |

Radončić: Ne konfliktima i nacionalizmu, da ekonomiji i razvoju (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Fahrudin Radončić večeras je u Sarajevu na  konvenciji Saveza za bolju budućnost zvanično  izabran  za kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima. 

Radnočić je poručio da poslije oktobra pobjednici izbora trebaju naći zajednički dogovor, te da svako ko kaže da dogovor nije moguć ujedno kaže i da Bosna i Hercegovina nije moguća.

Istakao je da je politička konkurencija probala da ga obeshrabri i da se ova današnja kandidatura ne dogodi, ali da on nije čovjek kojeg je lako uplašiti.

- Nova politika treba biti jednostavan slogan - "Ne konfliktima i nacionalizmu, da ekonomiji i razvoju" - naglasio je Radončić.

Dodao je da svojim prijateljima bosanskim Srbima i Hrvatima, običnim ljudima, uvijek kaže da pripadnici ta dva naroda samo u BiH mogu biti predsjednici države, premijeri, ministri, direktori državnih agencija i institucija, a ako neko misli o nekim velikodržavnim snovima, da oni u takvim odnosima neće biti ništa.

- Kao predsjednik bit ću proaktivan, inventivan i ekonomski mobilan. Čast je raditi za Bosnu i Hercegovinu, za njene građane i uvijek ću voditi računa o svima, a naročito o Bošnjacima, onako kako to sada radim u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH - poručio je Radončić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1958

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1yaso3jxkXgwU1DrsAGOgk6eUgAvLYREG?usp=shari

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'