FENA biznis     | 05.07.2018. 10:35 |

BBI banka nastavlja sa podjelom krava za socijalno ugrožene porodice

FENA Saopćenje

BBI banka u saradnji sa svojim partnerima i prijateljima nastavila je sa projektom donacije krava za porodice povratničke populacije i one slabijeg imovinskog stanja. U posljednjih mjesec dana ovu vrijednu donaciju dobilo je 15 porodica iz: Bosanske Kostajnice, Banja Luke, Voljevice - Bratunac, Skelana – Srebrenica, Hranče – Bratunac, Maćesa – Milići, Prnjavora, Pervana – Bratunac, Glogove – Bratunac, Pobuđa – Bratunac, Nove Kasabe – Milići, Prokopa – Bratunac, Kaoštica – Višegrad, Polaznika – Bratunac i Potočara – Srebrenica. 

Ovim projektom BBI banka želi pomoći u rješavanju egzistencijalnih pitanja porodica čiji članovi nisu zaposleni. 

Šemso Salijević (39) iz Voljevica kod Bratunca veoma se obradovao poklonu. Sa suprugom, pet kćerki i sinom živi od 140 KM mjesečnih prihoda te poljoprivredne proizvodnje. Četiri starije kćerke pohađaju osnovnu školu, dvije kćerke su osmi razred, jedna peti i jedna drugi. Prije nego su se preselili u Voljevicu živjeli su u Zapolju i tada su školska djeca svakodnevno pješačila po nekoliko sati do svojih učionica.   

„ Zahvalni smo ljudima koji su nas se sjetili. Veoma nam je važno da imamo kravu i sada ćemo imati mlijeko i mliječne proizvode za djecu. To nam je jako važno naročito za ovo dvoje najmlađih od četiri i dvije godine“, kaže Šemso. 

Jedan od dobitnika je i Samir Sinanović iz sela Kaoštice kod Višegrada koji se sa sestrom Zadom, 2000. godine vratio kući. Samirova mjesečna primanja iznose 90KM, dok njegova sestra nema nikakve izvore sredstava. Ona je bila primorana napustiti posao kako bi se brinula o bolesnom bratu Samiru. Porodica se bavi poljoprivredom i to im je dovoljno za osnovne životne potrebe. 

„Veoma smo sretni i zahvalni na ovom poklonu. Imamo sve uvjete da se brinemo o stoci i ovo može biti dobar početak za naše domaćinstvo. Nadam se da ćemo biti u prilici i da dio mliječnih proizvoda prodajemo kako bismo imali i izvor novčanih sredstava“, govori Zada. 

Elvir Ramić (41) u svoj prijeratni dom u Hranči u Bratuncu vratio se 2002. godine. Sa suprugom, sinom (15) i kćerkom (10) živi od poljoprivredne proizvodnje i prodaje bobičastog voća. 

„Prihodi od poljoprivrede, kao i prodaje bobičastog voća i bilja su veoma niski i uvijek veoma neizvjesni. Nažalost, posla nema, pa se snalazimo. Uzgajamo povrće za prodaju u jednom stakleniku koji smo dobili posredstvom humanitarne organizacije. Nismo imali kravu i ovo je velika sreća za nas. Nadamo se da ćemo osim koristi za našu kućnu trpezu imati prostora i da dio  proizvoda prodajemo na tržnici“, pojašnjava Elvir. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo