Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 17:56 |

Formiran Operativni štab akcije 'Srebrenica 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH formirala je Operativni štab akcije „Srebrenica 2018“ povodom vanrednog osiguranja obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

Direkcija, kao koordinator aktivnosti vanrednog osiguranja, poduzima sve neophodne mjere i radnje u cilju nesmetanog obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine, koje će biti održano 11. jula ove godine, saopćeno je iz Direkcije.

Pored pripadnika Direkcije, kao koordinatora provođenja aktivnosti vanrednog osiguranja, u radu štaba učestvuju i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, EUFOR-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i nadležnih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u suradnji sa svim partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH, provode mjere i radnje planiranom dinamikom, te rade na prikupljanju sigurnosno interesantnih informacija neophodnih za učinkovito planiranje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa s ciljem stvaranja preduslova za nesmetano održavanje navedenog skupa – saopćeno je iz Direkcije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Karić primio u posjetu policijskog oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo