Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 17:08 |

Ministar Jusko primio mlade informatičare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko primio je u posjetu grupu učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u izazovu "Dabar Informatičar" u organizaciji Fondacije "Talentium", a čiji je glavni sponzor Bit Alijansa.

Ministar Jusko čestitao je učenicima na uspjehu koji su postigli učestvujući u programu "Dabar Informatičar", ohrabrujući ih da i dalje nastave da proširuju svoja znanja.

- Danas imate priliku da uđete u svijet IT inžinjera i svojim znanjem probijate granice. Informatika je sigurna budućnost u našoj zemlji i svijetu. Želim da znate da danas na birou za zapošljavanje nema niti jedan IT stručnjak, ovo je grana u kojoj možete samo da napredujete - rekao je Jusko.

Uime Fondacije "Talentium" Haris Gavranović je zahvalio ministru Juski na prijemu i prenesenim iskustvima.

- Primajući učenike i nastavnike i posvećujući im svoju pažnju, ministar Jusko je pokazao brigu za razvoj talenata, a naročito znanja i vještina povezanih sa digitalnim svijetom - naglasio je Gavranović.  

"Dabar Informatičar izazov" je međunarodno takmičenje koje se održava u više od 50 zemalja svijeta uz učešće više od dva miliona učesnika, a koje za cilj ima promociju informatike u svakodnevnom životu te njeno predstavljanje kao naučne discipline i budućeg zanimanja za najmlađe.

Sastanku su prisustvovali i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija i voditelj prodaje u kompaniji Oracle Mirza Hadžić, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo