Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 16:11 |

Izetbegović se sastao s ministrom odbrane Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se danas u Sarajevu sa ministrom odbrane Republike Turske Nurettinom Çanıklıjem.

Tokom susreta istaknuto je kako Bosna i Hercegovina i Turska tradicionalno njeguju dobre i prijateljske veze, te su izražena očekivanja da će se dobri bilateralni odnosi još više razvijati u budućnosti.

Izražena je zahvalnost Republici Turskoj za pomoć koju je pružila Oružanim snagama Bosne i Hercegovine putem Sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji, kroz projekte školovanja kadeta i donacije vojne opreme koji premašuju cifru od 8.000.000 KM, što doprinosi miru i stabilnosti u BiH i u cijeloj regiji.

Sagovornici su se suglasili da je stabilnost Bosne i Hercegovine preduslov stabilnosti šire regije, a članstvo u evropskim integracijama i aktiviranje MAP-a, u čemu BiH vidi jasnu perspektivu, znatno doprinosi očuvanju mira. U tom smislu, pozdravljena je snažna i kontinuirana podrška Republike Turske Bosni i Hercegovini u njenim aspiracijama.

Sastanku je uime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića prisustvovao savjetnik Zoran Đerić, a uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića savjetnik Igor Planinić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništvo BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom