Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 15:34 |

Ivanić primio delegaciju Narodnog slobodarskog pokreta iz Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je delegaciju Narodnog slobodarskog pokreta u kojoj su bili predsjednik Miroslav Parović, generalni sekretar Marko Teslić i predsjednik Ekonomskog vijeća Narodnog slobodarskog pokreta Slobodan Tešić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U srdačnom razgovoru sagovornici su istakli značaj dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije, posebno imajući u vidu ulogu Srbije kao države garanta Daytonskog mirovnog sporazuma. Pored potrebnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata između dviju država, posebno je apostrofiran značaj kulturne i identitetske politike preko koje se na najefikasniji način štiti interes srpskog naroda.

Gosti iz Srbije su članu Predsjedništva BiH Ivaniću predočili svoj politički projekat, Srpski kulturni prostor, koji predstavlјa ideju da se za čitav prostor Balkana na kojem su živjeli i danas žive pripadnici srpskog naroda vodi jedinstvena kulturna politika kako bi se na taj način sačuvalo civilizacijsko naslјeđe srpskog naroda.

Sagovornici su ocijenili da je ovo posebno važno imajući u vidu da se srpska kultura i civilizacijsko naslјeđe sa zapadne strane Drine ne nalaze samo na teritoriji Republike Srpske i da bi bilo neodgovorno zanemariti sve ono što je stvoreno na ukupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Takođe, zajednički je naglašeno da je dužnost i obaveza svih srpskih političara da predano rade na unapređenju Republike Srpske i zaštiti njenih interesa u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'