Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 15:34 |

Otvoren Počasni konzulat Bosne i Hercegovine za pokrajinu Salzburg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.jula (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko i novoimenovani počasni konzul BiH za pokrajinu Salzburg Markus Friesacher svečanim prijemom u Salzburgu otvorili su 3. jula Počasni konzulat Bosne i Hercegovine za pokrajinu Salzburg.

Otvorenju je nazočio je i guverner pokrajine Salzburg Wilfried Haslauer, gradonačelnik grada Salzburga Harald Preuner kao i drugi visoki zvaničnici pokrajine i grada Salzburga, predstavnici diplomatskog zbora kao i gospodarstvenici pokrajine Salzburg.

Veleposlanik Leko tijekom obraćanja napomenuo je tradicionalno dobre odnose Bosne i Hercegovine i Republike Austrije na svim razinama i zajedničku bogatu povijest koja je temelj pozitivnih učinaka današnjih odnosa dvije zemlje.

Istaknuo je da je Republika Austrija jedan od ključnih zagovarača pristupanja BiH Europskoj uniji kao i da je najveći investitor u BiH što je od neizmjerne važnosti za bh.ekonomiju.

Također je istaknuo da će Počasni konzulat na čelu s počasnim konzulom Markusom Friesacherom koji je ugledan poduzetnik u području prometa naftnih derivata, nekretnina i osiguravateljskog biznisa kao i visoko pozicionirani menadžer u austrijskoj naftnoj kompaniji OMV, dodatno unaprijediti suradnju dvije zemlje.

Friesacher je u svom obraćanju napomenuo je da je cilj njegovo djelovanja još bolje povezivanje i jačanje suradnje dvije zemlje te da će za ostvarivanje cilja koristiti svoje raspoložive političke i ekonomske kontakte.

Guverner pokrajine Salzburg Haslauer je ukazao na važnost povezivanja pokrajine Salzburg s Bosnom i Hercegovinom te napomenuo naklonjenost Republike Austrije zemlji iz koje dolaze mnogi građani koji žive i svojim djelovanjem pozitivno doprinose Salzburgu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Salzburg bi mogao dobiti komunističkog gradonačelnika zbog ekstremno visokih troškova stanovanja

Komšić svečano otvorio počasni konzulat BiH u Salzburgu  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo