Bosna i Hercegovina     | 04.07.2018. 10:04 |

Podignuta optužnica za krijumčarenje ljudi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedžiba Đone, zv. „Gale“ i „Garavi“,  rođenog 1975. godine u Sarajevu i Amela Ušanovića, zv. „Uške“, rođenog 1985. godine u Sarajevu.

Optuženi se terete, da su tokom septembra 2017. godine, zbog sticanja protivpravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru, preuzeli 10 ilegalnih migranata, među kojima je bilo šest maloljetnih osoba s područja Kosova, kao i četiri nepoznatog porijekla.

U optužnici se navodi da su optuženi, ilegalne migrante bez važećih putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, povezli u pravcu Bihaća i državne granice s R Hrvatskom, kako bi im omogućili nezakonit prelazak na područje R Hrvatske i dalje kretanje prema zemljama EU.

U izvršenju krivičnog djela, optužene su, zajedno s ilegalnim migrantima, otkrili policijski službenici Granične policije BiH.

Optuženi se terete da su kao saizvršioci vršili prevoženje krijumčarenih osoba koja nisu navršila 18 godina, omogućivši im boravak u Bosni i Hercegovini, čime su počinili krivično djelo krijumčarenje lica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dvojica stranih državljana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

U Banjoj Luci realizovana akcija u brobi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'