Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.07.2018. 17:38 |

Švicarska podržava nastavak implementacije iranskog nuklearnog sporazuma

FENA Internet

BERN, 3. jula (FENA) - Iranski predsjednik Hassan Rouhani i njegov švicarski kolega Alain Berset izrazili su podršku implementaciji međunarodnog nuklearnog sporazuma. 

Iran se 2015. godine obavezao na sporazum, poznat kao Zajednički sveobuhvatni plan djelovanja (JCPOA), i nastavit će tim putem, kazao je Rouhani.

- Iran poštuje međunarodne sporazume i nastavit će sarađivati sa međunarodnim organizacijama kao i sa Međunarodnom organizacijom za atomsku energiju (IAEA) - rekao je Rouhani.

Berset je opisao JCPOA kao veliku diplomatsku pobjedu za svijet, pozivajući i ostale članice potpisnice da nastave potpunu implementaciju sporazuma, prenosi Xinhua.

Ranije danas saopćeno je da će ministri vanjskih poslova Irana i pet svjetskih sila koje su  potpisnice  nuklearnog sporazuma sastat se u petak u Beču kako bi raspravljali o načinima održavanja sporazuma nakon povlačenja Sjedinjenih Država.

Sjedinjene Države povukle su se iz sporazuma u maju i tvrde da sada namjeravaju uvesti oštrije sankcije Iranu.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Iranski predsjednik Raisi od sutra u posjeti Pakistanu

Bombardovana baza proiranskih snaga u Iraku

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta