Bosna i Hercegovina     | 03.07.2018. 16:04 |

Potpisan Kolektivni ugovor za oblast srednjeg obrazovanja na području BPK

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 3. jula (FENA) - Ministar obrazovanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde  Damir Žuga i predsjednik kantonalnog Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja Eldin Isanović  danas su potpisali Kolektivni ugovor za oblast srednjeg obrazovanja na području BPK Goražde.

Njime su detaljno definisana prava i obaveze uposlenih u srednjem obrazovanju na području tog kantona.

Kako je istaknuto, za razliku od prethodnog koji je istekao, novi Kolektivni ugovor za oblast srednjeg obrazovanja na području BPK Goražde važit će dvije godine.

Ministar obrazovanja ističe da se do konačnog prijedloga, na koji je saglasnost dala  Vlada BPK, došlo se socijalnim dijalogom između pregovaračkih timova Vlade i Sindikata.

- Nakon objavljivanja Kolektivnog ugovora u Službenim novinama predstoji nam da u roku od 60 dana donesemo Instrukciju o koeficijentima i platnim razredima. I tu smo blizu kompromisa i vjerujem da ćemo to u roku završiti i ponuditi na očitovanje Vladi BPK Goražde - kazao je Žuga.

U Sindikatu srednjeg i visokog obrazovanja BPK Goražde zadovoljni su potpisanim Kolektivnim ugovorom

- Uspjeli smo usaglasiti sve što je bilo potrebno i posebno što je bitno je to da smo sva materijalna prava i naknade uspjeli zadržati, tako da smo jako zadovoljn – istakao je Eldin Isanović, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja BPK Goražde.

On je izrazio očekivanja da će ubrzo biti usvojena Instrukcija o koeficijentima i platnim razredima s ciljem poboljšanja materijalnog statusa svih uposlenih u srednjem obrazovanju na području BPK Goražde.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom