Bosna i Hercegovina     | 03.07.2018. 14:58 |

Potvrđena optužnica protiv Bulbula i drugih

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 3. jula (FENA) – Kantonalni sud Sarajevo (KSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Selvedina Bulbula, Selme Delić, Arnele Ožegović, Ehlimane Čehajić i Lamije Avdić, koji se terete za više krivičnih djela.

Naime, Selvedin Bulbul i Selma Delić optuženi su za nedozvoljenu trgovinu, navođenje na prostituciju i pranje novca, dok se Ehlimana Čehajić, Arnela Ožegović i Lamija Avdić terete za krivično djelo - navođenje na prostituciju, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Prema tužbenim navodima, akteri ovog slučaja terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali "brzu i dobru zaradu“.

Kako se u optužnici navodi, djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 KM, a polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali bi za sebe.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je Sudu produženje pritvora Selvedinu Bulbulu i Selmi Delić, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi, i to novca u iznosu od oko 100.000 KM i tri automobila.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Podignuta optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih uhapšenih u akciji Start

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'