Servisne informacije     | 03.07.2018. 14:38 |

U Bosni sutra oblačno s pljuskovima, a u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - U Bosni sutra će biti umjereno, a poslijepodne i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše.

U Hercegovini sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom dana, razvojem oblačnosti, u većem djelu BiH bit će nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Posavini padavine će biti samo ponegdje, a na krajnjem jugu i bez padavina.

Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 28 do 32 stepena.

U Sarajevu sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti bit će nestabilno s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Bihać i Ivan-sedlo 25, Gradačac, Sokolac i Srebrenica 26, Livno, Sanski Most i Bijeljina 27, Brčko, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Doboj 28, Bugojno, Jajce, Bileća i Prijedor 29, Zenica i Trebinje 30, Grude 32, Stolac 33 i Mostar 34, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo