Stranačke aktivnosti     | 03.07.2018. 09:42 |

Saopćenje za javnost PDA

FENA Saopćenje

U prepunoj sali Gradskog sajma u Gradačcu Asocijacija žena PDA Tuzlanskog kantona i Povjereništvo Asocijacije žena  PDA Gradačac organizovale su u ponedjeljak tribinu na temu „Žene i politika“. 

Behira Huseinbašić, predsjednica AŽ Gradačac govorila je o kratkom, ali uspješnom putu Asocijacije. 

„Iako postojimo samo nekoliko mjeseci, mnoge žene su članice naše asocijacije, a svakodnevno nam se priključuju i nove članice. Žene polako shvataju da o svojoj budućnosti moraju same odlučivati i za nju se boriti“, rekla je Huseinbašić. 

Predsjednica Asocijacije žena TK Munevera Bećarević upoznala je prisutne sa aktuelnom situacijom i aktivnostima AŽ PDA na terenu. Ukazala je na potrebu što većeg angažmana žena u politici jer je to jedini način da preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju boljih uslova življenja. 

„PDA je politička snaga čiji je osnovni moto jednake šanse za sve. To je prepoznato i od strane žena što potvrđuje veliki interes i masovno uključenje žena u PDA. Rezultat toga je da je AŽ PDA za vrlo kratko vrijeme postala značajna politička snaga. Pokret demokratske akcije opredijeljen je od samog početka da ženama u politici da mjesto koje one zaslužuju. To je stav i predsjednika PDA BiH Mirsada Kukića, koji smatra da je žena neiskorišten politički potencijal BiH i da će ona dobiti mjesto koje zaslužuje u PDA”, istakla je Bećarević. 

Prisutnima se obratila i Narcisa Šiljegović, istaknuta članica Pokreta demokratske akcije i predsjednica Asocijacije žena Živinice. 

„Ovaj skup i ovoliki broj žena, žena koje su svjesne u kakvom vremenu živimo ulijeva mi nadu da će žene uskoro ravnopravno učestvovati u donošenju svih važnih odluka u ovoj državi. Sigurna sam da ćemo ovakvim radom i zalaganjem na oktobarskim izborima imati dobre rezultate i da će mnoge žene dobiti priliku da pokažu šta mogu uraditi za ovo društvo“, optimistična je bila Šiljegović. 

Husein Topčagić, predsjednik Povjerenišva PDA Gradačac, prisutne je upoznao s projektima koje je aktuelna Vlada TK uspješno okončala na području ove općine. 

„U narednom periodu Asocijacija žena imat će još aktivniju ulogu u političkom životu našeg grada, ali i kantona, a to će dovesti do poboljšanja uslova života u svim našim lokalnim zajednicama“, istakao je Topčagić.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Elzina Pirić nova predsjednica PDA BiH

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta