Bosna i Hercegovina     | 02.07.2018. 15:16 |

Džaferović i Bo o razvoju ekonomske saradnje BiH i Kine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadoricom Narodne Republike (NR) Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo.

Tokom otvorenog razgovora ocijenjeno je da su politički odnosi dvije prijateljske zemlje vrlo dobri i da ih ne opterećuju međusobna otvorena pitanja.

Iskazano je i zadovoljstvo činjenicom da je sve bolja saradnja i u ekonomskoj oblasti a u tom svijetlu danas je rečeno da treba blagovremeno uklanjati sve barijere koje mogu usporiti puni razvoj ekonomske saradnje Kine i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo nedavnim ukidanjem viznog režima između Kine i naše zemlje što je već rezultiralo intenzivnijom saradnjom u sferi turizma i otvorilo prostor za jednostavnije povezivanje privrednika.    

Amasadorica Bo interesirala se za Džaferovićevo viđenje aktuelne političke situacije u našoj zemlji.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma izvijestio ju je i o naporima koji se čine kako bi se Bosna i Hercegovina ispunjavala svoje strateške ciljeve i približila se članstvu u Evropskoj uniji i NATO a govorio je i o projektima koji imaju za cilj ekonomsko snaženje naše zemlje u narednom periodu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!