Bosna i Hercegovina     | 02.07.2018. 12:26 |

Društvo novinara BiH osuđuje pritiske na novinare BNTV

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Upravni odbor Društva novinara BiH osudio je pritiske na novinare BNTV Suzanu Rađen Todorić i Željka Raljića, koje je u medijskim istupima predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio da rade protiv interesa RS.

- Činjenica je da su dva važna novinara BN televizije proveli nekoliko dana na obuci u Londonu kod nekih struktura i zna se zašto je to urađeno. Ako treba, reći ću ko je bio, (Suzana) Rađen i (Željko) Raljić iz Banjaluke. To sve znamo i vidimo na koji način je teško nositi političku borbu. BN televizija pokušava da sprovede politike koje nisu u interesu RS i srpskog naroda - kazao je Dodik.

Društvo novinara BiH smatra ovakve izjave ne samo neprimjerenim, već i opasnim, posebno u kontekstu predizborne kampanje. Izražavaju bojazan da ovakve i slične izjave mogu biti povod i za još žešće pritiske na kolege sa TVBN.
Zbog toga pozivaju sve relevantne domaće i međunarodne institucije i organizacije da omoguće novinarima da nesmetano i bez straha rade svoj posao. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Arnes Grbešić i Selma Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH

Društvo novinara BiH dodijelilo novinarske nagrade za 2022. godinu

Društvo novinara BiH raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo