Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 01.07.2018. 18:19 |

Bošnjaković: Svaka pripremna utakmica je u funkciji treninga

FENA

TUZLA, 1. jula (FENA) - Nogometaši Slobode u drugoj pripremnoj utakmici jučer su u Lipnici remizirali s Krupom.

Nije bilo golova, a to je druga utakmica Tuzlaka na kojoj nisu postigli gol, s obzirom na to da su protiv Mladosti u Visokom poraženi s 0:3.

Šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković u razgovoru za Fenu kaže da ga ne brine što ekipa ne postiže golove, jer je dosta novih igrača i još se uigravaju.

- Rezultat je u drugom planu, jer je svaka pripremna utakmica u funkciji treninga. Admir Smajić i ja potpuno smo zadovoljni, jer imamo ekipu koja prihvata našu ideju igre – kaže Bošnjaković.

A ideja tim menadžera i šefa struke je, dodaje, da se ekipa ne brani, da se ne povlači pred svoj gol, da forsira pas igru i brzu cirkulaciju lopte, odnosno, da igrači uživaju u igri.

- Takvu igru imali smo u prvom poluvremenu susreta s ekipom Mladosti, ali i jučer protiv Krupe, kada smo djelovali fenomenalno. Dominirali smo i imali velikim procentom loptu u svom posjedu – ističe Slobodin "coach".

Tuzlaci su planirali 4. jula otputovati na sedmodnevne pripreme u Fojnicu, gdje bi 10. jula igrali protiv Veleža. Ali, taj plan je sada pod upitnikom.

- Ljudi iz kluba otputovat će u Fojnicu da bi se na licu mjesta uvjerili u kvalitet terena i druge uslove za rad. Tereni su mokri i pitanje je hoće li nam odgovarati. Ako kažu da je sve kako treba, ići ćemo i tamo provesti posljednju fazu priprema – zaključio je Bošnjaković.

Sloboda je planirala "generalku" za 14. juli, ali još nije poznato protiv koga će igrati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana