Sport     | 01.07.2018. 14:48 |

Biljana Cvijanović pobjednica 2. dm utrke na Vilsonovom šetalištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Atletičarka Biljana Cvijanović iz Doboja pobjednica je druge dm ženske utrke, održane danas na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Dionicu dužine 5 km Cijanović je pretrčala za 17 minuta i 11,20 stotinki i tako po drugi put slavila na ovoj utrci.

Učestvovale su 874 žene iz cijele Bosne i Hercegovine, od kojih je 650 prošlo kroz cilj.

Drugo mjesto osvojila je Lucija Kimani, s vremenom 17 minuta i 36,12 stotinki, a treće Selma Zrnić 18 minuta i 12,13 sekundi. Tri prvoplasirane takmičarke osvojile su novčane nagrade u iznosu od 400 KM, 300 KM i 200 KM.

- Drago mi je da sam opet u Sarajevu i već drugi put na dm utrci. Jako sam uzbuđena zbog pobjede, ali i činjenice da broj sudionica raste. Iako je padala kiša žene su došle da trče, da se bave nekom aktivnošću i to je super - izjavila je Cvijanović, koja danas rekreativno trči dok se ranije profesionalno bavila atletikom.

Znatno više trkačica u odnosnu na prošlu godinu pokazatelj je kako je ovaj sportsko-rekreativni događaj postao nezaobilazan u kalendaru mnogih dama, koje ni današnja kiša nije spriječila da sudjeluju u jednoj od najmasovnijih ženskih utrka u BiH, saopćeno je iz  kompanije dm, koja je organizirala utrku. 

Osim ženske utrke, održana je i "babybonus" utrka mališana u dobi od 4 do 6 godina u kojoj je učestvovalo 190 djece, koji su trčali dionicu od 300 m. 

Povodom organizacije prve "babybonus" dječije utrke dm je odlučio dodatno podržati najmlađe u usvajanju dobrih životnih navika. Tako je donacijom od 3.000 KM pomogao realizaciju projekta "Bolnica za plišane medvjediće", čiji je cilj da kroz zabavne radionice djecu oslobodi često prisutnog straha od "bijelih mantila" i educira o važnosti medicinskog pregleda.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'