Stranačke aktivnosti     | 01.07.2018. 13:13 |

Saopćenje za javnost Pokreta demokratske akcije

FENA Saopćenje

Pred velikim brojem simpatizera i članova Pokreta demokratske akcije, u Kladnju je u petak u organizaciji Povjereništva Asocijacije žena PDA TK i Povjereništva Općinskog odbora PDA Kladanj održana tribina „Uloga žene u politici u uslovima savremenog društva“.

Zinaida Avdibegović, predsjednica AŽ PDA Kladanj istakla je da je rad članova PDA u Kladnju najviše vidljiv kroz rad načelnika Kladnja i njegovog tima, realizirajući mnoge projekte koji su doprinijeli kvalitetnijem i boljem životu građana. Rezultate toga rada prepoznali su mnogi Kladnjaci, članovi i članice PDA, koji su mu odzivom na ovu tribinu ukazali povjerenje i poštovanje za njegovo dosadašnje zalaganje za općinu Kladanj.

Predsjednica Asocijacije žena PDA TK, doc. dr. Munevera Bećarević, osvrnuvši se na razloge zbog kojih je formiran PDA, naglasila je i važnost koju Asocijacija žena TK ima unutar PDA.

- Mi želimo da stvorimo jaku Asocijaciju žena. Želimo da animiramo žene da se uključe u borbu za svoju lokalnu zajednicu, da ne budu pasivni posmatrači, nego da odgovorno i zrelo krenu u bolje sutra. PDA ima snagu i znanje da bude ta podrška i nada, koja je svima nama potrebna u vremenu kada je povjerenja među ljudima sve manje, istakla je Bećarević.

Kao pozitivan primjer organiziranja općinske Asocijacije žena PDA, istaknut je primjer Asocijacije žena PDA Gračanica.

- Ženama šaljemo jasnu poruku. Niko od nas ne želi da njegovo dijete ode iz države u kojoj je rođen. Da bismo to ostvarili potrebno je da se i žene uključe, te da kroz lokalno djelovanje nastoje da promjene društvo u kojem žive, poručila je Habzija Kovačević, predsjednica AŽ Gračanica, koja je svoje iskustvo podijelima sa Kladanjcima.

Skupu se obratila i Elzina Pirić, predsjednica PDA Banovići i poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, koja je govorila o viziji i idejama PDA BiH.

- Naša osnovna zadaća je da stvorimo društvo koje će biti zasnovano na ravnopravnosti svih lokalnih zajednica i kantona unutar FBiH. PDA nije lokalna stranka, ali je jedina čije je sjedište na Tuzlanskom kantonu.

Tribini su prisustvovali i Nijaz Mezetović, predsjednik Povjereništva PDA Kladanj, Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj, prim. dr. Azra Alić Pašalić, predsjednica RO PDA Prijedor, kao i predstavnici kantonalnih povjereništava i predsjednice asocijacija žena iz Ćelića, Gračanice i Lukavca.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost Pokret demokratske akcije Banovići

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo