Bosna i Hercegovina     | 30.06.2018. 10:02 |

Nastupom ansambla "Lado" završeno "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne"

FENA Marija Augustinovic

KISELJAK, 30. lipnja (FENA) - Trosatnim nastupom ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" sinoć je u Kiseljaku završeno peto izdanje manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne".

Ansambl "Lado" je u gradskoj sportskoj dvorani premijerno izveo program "Ideju regruti" odnosno novih 14 glazbeno-plesnih točaka, a organizatori ističu kako je ovaj nastup bio kruna ovogodišnjeg festivala.

- U bogatom programu, ansambl "Lado" podario je noć za pamćenje i sjećanje, s nadom da će što prije ponovno doći u Središnju Bosni, ali i dao poseban obol samom festivalu "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" - naveli su.

Manifestaciju "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" zatvorila je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović koja je istaknula da BiH treba biti ponosna na ovaj festival i da on zaslužuje potporu.

- Čast mi je što imam priliku i mogućnost zatvoriti jedan ovakav festival. Ove riječi nisu floskule - svjedok sam koliko je vremena, truda i energije uloženo u stvaranje projekta. Ovo je jedan od projekata na ponos svima nama u BiH i treba biti podržan od svih razina vlasti - kazala je Dujmović.

Organizator manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" je županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH SBŽ-a, a osim Općine Kiseljak sinoćnji koncert održan je pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

U Kiseljaku održano federalno prvenstvo u spining ribolovu

Objavljen zbornik radova "Hrvatsko proljeće"

Otvorena manifestacija 'Božićna priča by Sky Cola' u Kiseljaku

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana