Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 17:34 |

Predsjedništvo BiH - Čović nije bio u službenoj posjeti Rusiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović nije boravio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji nego je karakter posjete bio privatno putovanje i lično je snosio troškove putovanja i boravka u toj zemlji.

U saopćenju Kabineta člana Predsjedništva BiH istaknuto je da se u medijima pojavio zlonamjerni falsifikat interne narudžbenice Predsjedništva BiH o čemu će biti informirane nadležne institucije, te se zahtjeva od medija da tu činjenicu prezentiraju javnosti.

- Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovoga putovanja. S obzirom na to da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale s članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je lične prirode - saopćeno je.

Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju, zaključak je iz saopćenja Kabineta člana Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Ruski projektili i dronovi oštetili elektrane u centralnoj i zapadnoj Ukrajini

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom