Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 17:17 |

Taktička obuka za policijske službenike u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine u saradnji s Ambasadom Republike Francuske u BiH organizirala je taktičku obuka na kojoj su pored policijskih službenika Direkcije sudjelovali i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Instruktori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Francuske prezentirali su iskustvo francuske policije kada je javni red i mir u pitanju kroz teorijska predavanja i praktične "vježbe".

Tokom ove intenzivne obuke, pedeset policijskih službenika iz četiri različite agencije imali su priliku nadograditi postojeće znanje i vještine.

Poseban naglasak instruktori su stavili na koordinaciju policijskih snaga u situacijama koje zahtijevaju zajedničko djelovanje i koordinaciju rada većeg broja agencija.

Po završetku obuke održana je taktičko-pokazna vježba i uručeni certifikati polaznicima obuke, saopćeno je danas iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo