Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 15:49 |

Dobra saradnja Vlade Tuzlanskog kantona i Srpske pravoslavne crkve

FENA Saopćenje

TUZLA, 28. juna (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović primio je danas delegaciju Srpske pravoslavne crkve i tom prilikom istaknuta je dobra dosadašnja saradnja Crkve i Kantonalne vlade.

Kako je rečeno, osim redovne godišnje podrške vjerskim zajednicama, koja se definiše i kao posebna stavka u budžetima Kantona, u skladu s potrebama i mogućnostima Vlada i interventno djeluje odobravajući finansijska sredstva za realizaciju pojedinačnih projekata.

Razgovarano je i o povratku građana srpske nacionalnosti na područje Tuzlanskog kantona, te je s tim u vezi istaknuta veoma dobra sadanja koju Crkva trenutno ima s Ministarstvom rada, socijalne politike i povratka i ministricom Sandrom Memić.

Također, istaknuto je da će realizacija projekata koji su planirani za ovu godinu početi već u narednih 15-ak dana.

- U narednim danima očekujemo da se u sistem unesu podaci iz operativnog plana budžeta, tako da ćemo uskoro krenuti u realizaciju aktivnosti koje su sa vjerskim organizacijama već ranije dogovorene za ovu godinu - istaknuo je premijer Suljkanović.

Na sastanku je izražena zahvalnost za dosadašnju podršku Vlade aktivnostima Srpske pravoslavne crkve, kao i volja da se zajedničkim snagama radi na stvaranju preduslova za boljitak svih građana Tuzlanskog kantona.

Uime Vlade, osim premijera Suljkanovića, sastanku su prisustvovale ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, ministrica rada, socijalne politike i povratka Sandra Memić, te ministar finansija Miralem Nuhanović, dok su delegaciju Srpske pravoslavne crkve činili parosi tuzlanski Miloš Trišić i Spasoja Radovanović, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'