Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 13:43 |

Selimagić i Novaković oslobođeni optužbe za organizirani kriminal

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je u krivičnom predmetu protiv optuženih Jasmina Selimagića i Anđelka Novakovića, nakon održanog glavnog pretresa,  danas donio presudu kojom su optuženi Selimagić i Novaković oslobođeni od optužbe za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud ih je oslobodio od optužbe da su u junu i julu 2014. godine dok se G.K. nalazio na izdržavanju kazne zatvora, kao pripadnici, skupa sa osobama sa incijalima I.K., Z.V., te drugim njima poznatim osobama, pristupili grupi za organizirani kriminal koju je organizirao i rukovodio G.K.

Ta grupa organizirana je radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prijevoza, držanja, posredovanja u daljnjoj međunarodnoj prodaji, uvoza i izvoza, slanja i isporuke opojne droge "Cannabis sativa L.-marihuana", s područja Republike Crne Gore na teritorij BiH, a s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Na osnovu člana 391. stav 1. Zakona o krivičnom postupku BiH u vezi sa članom 195. stav 4. Krivičnog zakona BiH, oduzima se opojna droga pribavljena posebnom istražnom radnjom simulirani otkup i kontrolirani otkup predmeta i simulirano davanje potkupnine iz člana 116. stav 2. tačka f. ZKP, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo