Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 11:33 |

Tadić na Crans Montana forumu u Briselu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić učestvuje na 29. samitu Crans Montana foruma, koji je danas počeo u Briselu.

Ovogodišnji Crans Montana forum posvećen je raspravi o najznačajnijim prijetnjama i izazovima s kojima se planeta i ljudska populacija suočavaju.

Tokom današnjeg, plenarnog dijela foruma, učesnici će diskutovati o jačanju globalne saradnje s ciljem borbe protiv klimatskih promjena i njihovog uticaja na životnu sredinu, ekonomiju i stanovništvo.

Bit će riječi i o načinima borbe protiv terorizma, kao i o dobrim i lošim stranama procesa globalizacije.

Posebna tema 29. samita Crans Montana foruma je proces evropskih integracija zemalja jugoistočne Evrope.  S tim u vezi, učesnici će se osvrnuti i na pitanje sposobnosti Evropske unije (EU) da nagradi posvećenost zemalja jugoistočne Evrope procesu pridruživanja EU.

U Briselu će se razgovarati i o takozvanim hibridnim ratovima u eri digitalizacije, kao i o institucionalnim i medijskim načinima borbe protiv dezinformacija i širenja lažnih vijesti putem internet – medija i društvenih mreža, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Poljoprivrednici u Briselu zapalili gomile starih guma u znak protesta tražeći akciju EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo