Stranačke aktivnosti     | 28.06.2018. 08:35 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke prava

FENA Saopćenje

Veliki su turistički potencijali Hercegovine ali nikako da se učini toliko željeni iskorak i podigne uposlenost i gospodarstvo. Ranijim analizama je utvrđeno da u ovoj grani gospodarstva ima prostora za rast i zapošljavanje, uz poljoprivredu i elektroenergetske kapacitete, međutim aktualna vlast nikako da pronađe investitore bilo iz inozemstva ili domaće ljude koji imaju novac da ulože u turizam Hercegovine. Nažalost, moramo reći da u nekim segmentima i donosi odluke koji tjeraju turiste svojim gramzivim i neprimjerenim odlukama. Zoran primjer su vodopad Kravice kod Ljubuškog gdje je načelnika Nevenko Barbarić i Općinsko vijeće Ljubuški, donijelo odluku o naplaćivanju ulaznica od 10 KM po osobi, za ulazak na ovaj prelijepi vodopad koje nam je podaren, kao i dodatna davanja za parking od 2 KM, suludih 250 KM za fotografiranje, primjerice mladenaca tijekom svadbe, i visokim cijenama hrane i pića u samom kompleksu u neposrednoj blizini vodopada.

HSP je u svom Političkim smjernicama 2018.-2022. prepoznao turističke potencijale Hercegovine i županija sa hrvatskom većinom, ali i pored dobronamjernog ukazivanja na probleme, aktualna vlast HDZ BiH posebice ova dominantna struja iz Ljubuškog, nikako se ne snalazi u vođenju zajednice i naroda. Hercegovačko-neretvanska županija ima Međugorje kao vrijednu destinaciju vjerskog turizma kao i grad Mostar sa Starim mostom i povijesnim naslijeđem. Drugi gradovi ove županije su jedno vrijeme krenuli u tom procesu, ali su zastali i više nema ulaganja u ovaj sektor po Čapljini, Neumu, Rami, Blidinju, Kupresu, itd. Grad Mostar opet svojim vlastitim odlukama i nečinjenjem sve više odbija goste, prije svega prljavštinom i velikom količinom smeća po ulicama za što je odgovoran gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Zračna luka Mostar simbolično posluje, najavljivani su novi letovi i rute za zapadnoeuropske zemlje, ali se one otkazuju a otvaraju neke sa arapskim svijetom. Sve to sufinancira i premijer HNŽ-a opet Ljubušak Nevenko Herceg. Umjesto povećanog dolaska Talijana u Međugorje, sve više dolaze Arapi u Blagaj na Tekiju. Najavljeni povećani dolazak studenata na Sveučilište u Mostaru je izostao kako iz Dalmacije tako i iz drugih regija, što je najavljivao rektor i Ljubušak prof. dr. Zoran Tomić. Ostale županije sa hrvatskom većinom su u ovom smislu totalno zapuštene ili izgubljene kao što je primjerice Jajce sa svojim vodopadom, jer je Jajce politikom HDZ BiH izgubljeno, Srednjobosansaka županija, ali i Posavska županija koja se prazni ili Hercegbosanska županija i Banjalučki kraj koji je već ispražnjen.         

 Opet se vraćamo na Općinu Ljubuški i vodopad Kravice koji je biser i Božji dar, ali zbilja nema nikakvog smisla naplaćivati svojim pučanima tu ljepotu Hercegovine i privatizirati nešto zajedničko samo za sebe. Čije su Kravice, Koćuša, Čeveljuša, Božjak, čija je  rijeka, voda, zrak, nebo, itd.!? Mislimo da je ovdje riječ o gramzivoj odluci vršitelja vlasti u Ljubuškom i Zapadnohercegovačkoj županiji. Zbog takvog odnosa mnogi investitori iz te županije uglavnom Hrvati, investiraju i kupuju nekretnine na Makarskoj rivijeri i Splitu, a ne žele ulagati u svoju lokalnu zajednicu i zaposliti kuhare, konobare, ugostitelje, poljoprivrednike i cijeli lanac koji bi opsluživao turističko-ugostiteljske potrebe.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta