Bosna i Hercegovina     | 28.06.2018. 08:19 |

Finalna konferencija 'Izazovi regionalne saradnje na zapadnom Balkanu'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Zajednička inicijativa Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) i Vijeća Evrope "Mladi u političkim strankama", organizuje finalnu konferenciju o temi Izazovi regionalne saradnje na zapadnom Balkanu, koja će biti održana danas u Banjoj Luci.

 Inicijativa je provedena u okviru Škole za političke studije Vijeća Evrope s ciljem da otvori dijalog s mladim članovima političkih stranaka iz cijele BiH, te da im omogući da konstruktivno sudjeluju u konsultacijama o pitanjima EU.

Konferenciju će uvodnim napomenama otvoriti ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Zlatan Kokić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark i šef Ureda Vijeća Evrope ambasador Drahoslav Štefánek.

Na konferenciji će se takođe obratiti član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji će govoriti o regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi BiH, zatim zastupnik u Evropskom parlamentu Cristian Dan Preda na temu evropske budućnosti zapadnog Balkana, i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović o izazovima evropskih integracija, najavljeno je iz Ureda za komunikacije EU u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

Dani otvorenih vrata za dodjelu grant sredstava za institucije, organizacije i pojedince

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'