Bosna i Hercegovina     | 27.06.2018. 12:51 |

Oproštajna posjeta komandanta Štaba NATO-a u BiH Ministarstvu odbrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je danas komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Roberta A. Hustona, povodom završetka njegovog jednogodišnjeg mandata.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane Sead Jusić i Boris Jerinić, kao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović.

Ministrica Pendeš zahvalila je generalu Hustonu za podršku Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazila očekivanje za nastavak uspješne saradnje, posebno u procesu knjiženja perspektivne vojne imovine, ali i saradnji pri izradi strateških dokumenata, pravilnika i propisa pri čijoj izradi je Štab NATO-a pružao značajnu podršku Ministarstvu odbrane BiH.

General Huston naglasio je još jednom opredjeljenje Štaba NATO-a u Sarajevu za nastavak saradnje sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH u cilju što bržeg pristupa Bosne i Hercegovine Akcionom planu za članstvo BiH u NATO (MAP) te zahvalio za saradnju i Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, gdje se „uvijek osjećao dobrodošao.“

Naglasio je da će i u nastavku profesionalne karijere pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Zamjenici ministra odbrane Jusić i Jerinić također su zahvalili generalu Hustonu za dobru saradnju, te naglasili opredjeljenje Ministarstva odbrane BiH na aktivaciji MAP-a, uz nastavak saradnje sa Štabom NATO-a u BiH.

- Ministrica Pendeš je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Hustonu poželjela uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će i dalje biti “jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine" - saopćeno je iz  Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'