Bosna i Hercegovina     | 26.06.2018. 15:37 |

Sarajlić u Skoplju na Rose Roth seminaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO) Asim Sarajlić učestvovat će u radu 98. Rose Roth seminara, koji će od 27. do 29. juna biti održan u Skoplju.

Na 98. Rose Roth seminaru kojeg, na temu „Euroatlantske integracije i zapadni Balkan: jačanje Evropskog mirovnog projekta“, organiziraju PSNATO-a i Sobranje Republike Makedonije, razgovarat će se o brojnim aktuelnim regionalnim pitanjima.

Kako je najavljeno, učesnici će razgovarati o aspiracijama zemalja zapadnog Balkana ka euroatlantskim integracijama, o izgradnji boljih međususjedskih odnosa, o aktuelnom stanju i političkoj situaciji u Republici Makedoniji, kao i o stanju medija u regionu.

Prema predviđenom programu, raspravljat će se i o međuetničkim odnosima, o daljem toku reforme sigurnosnog i odbrambenog sektora, kao i o novom talasu migranata i migrantskoj krizi na zapadnom Balkanu.

Predviđeno je da se učesnicima 98. Rose Roth seminara, između ostalih, obrate predsjednik Sobranja Talat Džaferi, predsjednik PSNATO-a Paolo Alli i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom