Najave     | 26.06.2018. 11:31 |

Forum na šetalištu u Mostaru: 'Kosača' i likovna radionica za djecu u parku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - Hrvatski dom "Herceg Stjepan Kosača" predstavit će se u srijedu, 27. lipnja, u 20 sati u okviru tradicionalnog Foruma na šetalištu u Mostaru, koji se održava svake srijede s ciljem informiranja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

 Građani će imati priliku upoznati se preko kataloga i promotivnih materijala s vrhunskim izložbama održanim u Galeriji kraljice Katarine Kosače, koja djeluje u sklopu Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača". Posjetiteljima će biti predstavljeno nekoliko djela iz fundusa Galerije kako bi se upoznali s bogatim umjetničkim i kulturnim stvaralaštvom.

 Također, bit će izložene knjige, monografije i publikacije u izdavaštvu Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača".

 U raznolikom i bogatom programu na Šetalištu sudjelovat će Glazbena škola Ivana pl. Zajca Mostar, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Mostarske mažoretkinje (hostese).

 U okviru ovoga Foruma na šetalištu osmišljen je i poseban program odnosno likovna radionica za djecu (od 4 do 6 godina) u gradskom parku Zrinjevac, a sudjelovat će djeca mostarskih vrtića J.U. Ciciban, J.U. Dječji vrtići Mostar i Integrativni vrtić "Sunčani most".

 U radionici će se koristiti tečne boje i četke kojima će djeca oslikavati kartonsku površinu postavljenu na stabla u parku, a nakon završetka radovi će biti izloženi na mostarskom Šetalištu.

 Ova radionica idealna je prilika u kojoj djeca stvaraju umjetnost na nekonvencionalnim mjestima, poput parka, te uče o umjetnosti na novi i pedagoški prilagođen način njihovom uzrastu. Edukativne i art radionice, bilo kojeg tipa, razvijaju osjećaj kreativnosti, socijalne vještine i kritičko mišljenje, te potiču odgoj mlade publike.

 Voditelji radionice su akademski kipar Dalibor Nikolić i arhitektica Senada Demirović Habibija. Materijal i boje sponzorirala je tvrtka Duga-tehna iz Čitluka, priopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'