Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 14:21 |

Više od 750 osoba prošlo kroz program odvikavanje od zavisnosti

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25.juna (FENA)  - Kroz programa Centra za odvikavanje od zavisnosti "Marjanovac" u Aleksandrovcu kod Laktaša u proteklih petnaest godina prošlo je više od 750 osoba.

Centar, u kojem je nizom aktivnosti počelo obilježavanje 26.juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, posjetila je savjetnica ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Marija Rapo.

Rapo je istakla da su životna iskustva članova ove terapijske zajednice veliko upozorenje za sve, a posebno za mlade ljude.

- Ministarstvo već duži period kroz svoje redovne programe pruža podršku katoličkom samostanu sestara Klanjateljica krvi kristove u Aleksandrovcu, u okviru kojeg djeluje ovaj centar, kako bi se stvorili što bolji uslovi za rad i boravak njegovih korisnika - dodala je Rapo. 

Centar "Marjanovac" predstavlja mješovitu terapijska zajednicu, s ciljem pružanja pomoći licima s poteškoćama zavisnosti. Ovaj centar djeluje već 18 godina i isprofilisao se u terapijsko - odgojnu zajednicu koja od 2003. godine radi po Programu "Projekt čovjek" italijanskog Centra solidarnosti don Mario Piki (CEIS) iz Rima.

Individualnim pristupom kroz timski rad stručno osposobljenih operatera ostvaruju se zapaženi rezultati u radu s korisnicima, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pronađen skupocjeni mercedes koji je u februaru ukraden u Zagrebu

Teška saobraćajna nesreća kod Laktaša

Pronađeno 17 migranata kod Laktaša, nakon što su prijetili policiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo