Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 13:02 |

Evropski pokret u BiH - Potpisivanje Memorandum za Evropsko partnerstvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Evropski pokret u BiH potpisat će Memorandum za evropsko partnerstvo s Narodnim pozorištem Sarajevo, Sarajevskom filharmonijom i Nacionalnim parkom UNA.                                                                         

U saopćenju Evropskog pokreta u BiH se navodi da potpisivanjem „Evropskog partnerstva“  Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija i Nacionalni park Una postaju kolektivni članovi i partneri „Foruma za poslovno lobiranje/opšte-društveni dijalog u BiH“, s pravom punopravnog odlučivanja u Evropskom pokretu u BiH.                            

Dodaje se da na ovaj način, Evropski pokret u BiH započinje transparentan proces uključenja istaknutih društvenih djelatnika u rukovodeće organe organizacije, s ciljem osnaženja „pro-evropskog“ lobija u procesu EU integracija naše zemlje. 

Iz Evropskog pokreta u BiH ističu da zemlja i društvo koji pretendiraju da u dogledno vrijeme postanu punopravne članice EU, između ostalog, moraju imati razvijenu kulturnu i turistički odgovornu, osvješćenu zajednicu i kritičnu masu, pošto Evropska unija ogroman značaj pridaje upravo ovim oblastima.                                                                                  

- Evropski pokret je prepoznao Narodno pozorište Sarajevo, Sarajevsku filharmoniju i Nacionalni park Una kao lidere i predvodnike naprednih kulturnih i turističkih aktivnosti i projekata, koji se već sada s punim pravom i stručnim kapacitetima mogu mjeriti sa sličnim institucijama širom Evrope, te na taj način ujedno biti više nego dostojan i ponosan predstavnik naše društvene zajednice – navodi se u saopćenju.                 

Pres-konferencija i potpisivanje Memoradnuma o „evropskom partnerstvu“, kojeg će s Evropskim pokretom u ime „Narodnog pozorišta Sarajevo“ potpisati direktorica Marijela Hašimbegović, u ime „Sarajevske filharmonije“ direktor Samir Lokvančić i u ime „Nacionalnog parka Una“ direktor Amarildo Mulić bit će upriličeni sutra u Sarajevu.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Plakalo razgovarao sa ministricom za EU integracije Srbije Tanjom Mišćević

Potpisan Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije oznake Najljepša sela BiH

Agencija za prevenciju korupcije i Ured za reviziju institucija BiH potpisali memorandum o saradnji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo