Regija     | 24.06.2018. 18:47 |

Dačić: Dijalog u napetoj atmosferi

FENA Saopćenje

BRISEL, 24. juna (FENA) - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić obratio se novinarima u Briselu gdje je u toku nova runda političkog dijaloga Srbije i Kosova na najvišem nivou i rekao da se razgovori, koje vode predsjednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači, odvijaju u napetoj atmosferi, javlja Slobodna Evropa.

- Razgovori su teški. Naše pozicije su i dalje značajno udaljene. Međutim mislim da i naša delegacije, ali i predstavnici Prištine razumiju važnost nastavka dijaloga i nadam se da će i druga strana razumjeti da je potrebno hladne glave da se razmišlja o pronalaženju rješenja - izjavio je Dačić.

- Očekujemo da i prištinska strana razumije da pitanje Kosova nije riješena stvar, što je valjda vidljivo i jasno - rekao je Dačić dodavši da su se "promijenile međunarodne okolnosti i shvatanje ovog problema širom svijeta".

- Mi nismo u sitauciji da sada imamo sve pa ćemo nešto da izgubimo. Ovdje smo u poziciji da gotovo nemamo ništa i da li ćemo nešto uspjeti da sačuvamo i spasimo i postgnemo bolji rezultat - dodao je Dačić i rekao da će se o tome tek razgovarati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana