Sport     | 23.06.2018. 10:33 |

Održana druga noćna utrka na ulicama Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - U Sarajevu je sinoć održana druga noćna utrka Merkur Run4lifestyle u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo, a pod generalnim pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja, saopćilo je to udruženje.

Učestvovalo je više od 800 profesionalnih trkača i rekreativaca, za 200 više nego prošle godine. Uspješno su pretrčali deset kilometara dugu trasu koja je prolazila najljepšim dijelovima grada.

U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Stefan Čuković s vremenom 32:55:29, drugo mjesto osvojio je Ian Harding i treće Uroš Gutić. Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Lucia Kimani s vremenom 37:37:53, Alma Hrnjić bila je drugoplasirana, a treća Amela Trožić.

Ciljevi ove akcije su afirmacija i promocija zdravog stila života. Utrka je bila i događaj društveno odgovornog karaktera te u okviru kampanje „Trčimo za poduzetne samohrane mame“, svim učesnicima pružena je prilika da u periodu od 6. juna do 5. jula pomognu program ekonomskog osnaživanja samohranih majki u BiH.

Kampanju je realizirala Fondacija 787 u suradnji s Udruženjem Marathon Sarajevo.

Ovogodišnju utrku otvorio je ispred Merkur BH osiguranja predsjednik Nadzornog odbora Gabor Lehel koji je tim povodom došao iz Beča. Merkur BH osiguranje je član Vienna Insurance Groupa iz Austrije.

- Veliki broj učesnika iz cijele regije, kao i iz osiguravajućih društava iz Vienna Insurance Grupe, na najbolji način odslikavaju princip raznolikosti koji je osnovna vrijednost na kojem naša grupacija temelji poslovne i društvene aktivnosti, promičući pri tome zdrav i aktivan životni stil. Bosna i Hercegovina sa svojom bogatom i raznovrsnom istorijskom, kulturnom i sportskom tradicijom je zasigurno najbolji primjer uspješne implementacije različitosti - rekao je Lehel.

Osnovna misija Udruženja Marathon Sarajevo je promocija zdravog načina života. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta