Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 15:00 |

Čavara i Mahmutbegović u radnoj posjeti općini Bugojno

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 22.juna (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednica Melika Mahmutbegović boravili su danas u radnoj posjeti općini Bugojno.

S načelnikom Hasanom Ajkunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Igorom Vrljićem razgovarali su o izgradnji obilaznice i rekonstrukciji Vrbaskog mosta, te drugim projektima koji bi se uskoro trebali implementirati u tome gradu.

Sastanku je prisustvovao i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, te predsjednica bugojanskog “Napretka” Dubravka Vukadin koja se ovom prilikom zahvalila svima onima koji su doprinijeli obnovi, odnosno realizaciji projekta utopljavanja zgrade Hrvatskog doma.

 - Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da Bugojno ima niz projekata koji se trebaju potpomoći sredstvima Federacije BiH, a značajni su ne samo za njegove građane, već i one koji prolaze ovim gradom. Danas je potpisan ugovor o sufinansiranju projekta utopljavanja zgrade Hrvatskog doma, s iznosom od 50.000 KM - kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović je kazala da se radi o ranije dogovorenim projektima, od kojih su se neki već trebali implementirati.

Rekonstrukcija Vrbaskog mosta je, ističe, projekt koji je trebao biti u fazi izgradnje, jer je izvršen odabir izvođača radova. 

- Sada imamo obećanje da će on startati za petnaestak dana. Taj most je jedan od gorućih problema, posebno u ljetnim mjesecima, jer sva vozila iz Slavonije idu ovom komunikacijom prema Splitu. Uz to, sav teretni saobraćaj odvija se preko Rostova i kroz centar grada, što je neprimjereno - naglasila je Mahmutbegović.

 

Na sastanku je bilo riječi, također, o prostorno-planskoj dokumentaciji i potrebi povezivanja rasvjetom naselja Lug, Čaušlije i Udurlije, kako bi se taj dio grada učinio sigurnijim za sve one koji prolaze tim područjem, a naročito djecu školskog uzrasta.

Čelni ljudi općine Bugojno izrazili su nadu da će do sada uspostavljene dobre veze lokalne zajednice s višim nivoima vlasti rezultirati provođenjem projekata, koji će doprinijeti boljem životu svih stanovnika bugojanske općine.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu