Ekonomija     | 20.06.2018. 15:24 |

U Sarajevu 9. augusta veliki poslovni skup dijaspore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Uz podršku USAID Projekta "Diaspora Invest", Sarajevo će i ove godine, 9. augusta, biti domaćin povezivanja poduzetnika iz bosanskohercegovačke dijaspore na skupu "Restart" koji već treću godinu zaredom organizuje udruženje Reconnect.ba.

Projektni koordinator "Restarta" Aiša Telalović izjavila je da je fokus ovogodišnjeg okupljanja "izgradnja mostova", odnosno potencijala za povezivanje dijaspore i bh. poduzetnika koji zajedno mogu doprinijeti ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

- Razgovarat ćemo o sektoru korištenja informacijskih tehnologija za pružanje usluga i sektoru proizvodnje. Riječ je o djelatnostima koje stalno rastu, otvaraju nova radna mjesta, iz kojih nam kontinuirano dolaze i priče o uspjehu investicija - kazala je Telalović.

Kada je riječ o sektoru proizvodnje, konferencija će se usmjeriti na investitore i kompanije iz industrije obrade metala, plastike i proizvodnje građevinskog materijala.

Sve informacije o prijavama, predstavljanju vlastitih ideja i kompanija, potencijalni učesnici mogu dobiti putem online platforme Diasporainvest.ba.

- Svi zainteresovani nam se mogu javiti, događaj je otvoren za profesionalce iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, potencijalne kupce i dobavljače, te predstavnike kompanija koji žele sarađivati sa bh. dijasporom - zaključila je Telalović, saopćeno je iz projekta Diasporainvest.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Cirih: Bećirović razgovarao s predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

Hurtić i Tulumović razgovarali o projektu 'Prenos znanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo