Sport     | 19.06.2018. 17:03 |

Izetbegović primio izaslanstvo Šahovskog kluba Bosna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je izaslanstvo Šahovskog kluba Bosna.

Predsjedatelj Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima.

U srdačnom razgovoru velemajstori Predrag Nikolić i Borki Predojević, kapiten ekipe Rešad Tutić, te predsjednica Kluba Dalida Jugo informirali su predsjedatelja Izetbegovića da je sa 13 osvojenih državnih titula i četiri titule prvaka Europe, Šahovski klub Bosna najtrofejniji svjetski šahovski klub.

Evocirane su i uspomene na srebrenu medalju koju je reprezentacija BiH osvojila na Šahovskoj olimpijadi u Moskvi 1994. godine. Reprezentacija BiH bila je sastavljena uglavnom od igrača Šahovskog kluba Bosna, među kojima je bio i velemajstor Predrag Nikolić.

Razgovarano je i o aktualnoj situaciji, te je konstatirano da uz manja ulaganja naši šahovski klubovi i reprezentacija mogu nastaviti sa ostvarivanjem zapaženih rezultata i time dati doprinos ugledu i afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Izetbegović poželio je igračima Šahovskog kluba Bosna da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji. Izetbegović je od Predraga Nikolića dobio na poklon medalju koju je ovaj velemajstor osvojio na posljednjem natjecanju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta