Regija     | 19.06.2018. 16:32 |

Čović: Počasni doktorat dodatno osnaženje za služenje čovjeku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. lipnja (FENA) - Hrvatski član Predsjedništva BiH, akademik Dragan Čović u utorak je u prigodi dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu, izrazio veliku zahvalnost i čast na dodjeli, kazavši kako je za njega ovaj počasni doktorat privilegija koja će ga dodatno osnažiti da primarno služi čovjeku.

 Pozdravljajući sve nazočne, među kojima, rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, članove Senata Sveučilišta, te uzvanike iz znanstvenog, kulturnog, političkog i gospodarskog života u Republici Hrvatskoj, Čović je naglasio važnost današnje ceremonije, priopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

 "Vaša nazočnost i potpora uz mene grade jednu veliku obitelj prijatelja koja mi olakšava da današnji dan i čin počasnog doktorata prihvatim kao dar koji ću moći nositi, ali i kao obvezu koja će značajno utjecati na moj rad i osmišljanje vremena ispred mene te da ću na prepoznatljiv način, kroz akademsko, a ništa manje značajno i političko djelovanje, isticati najveće vrijednosti i biti posvećen čovjeku, pojedincu i našem narodu", kazao je Čović.

 Istaknuo je kako se njegov životopis kao i njegova životna opredjeljenja daju prepoznati u svakodnevnici.

 "Potičem sve oko sebe da mi svojim kritičkim osvrtom pomažu, da mi budu poticaj. Nastojim ne komentirati izrečeno, koliko god to može biti politički pogrešno i rizično. Stoga i ovih dana, kada sam iznova, u izuzetno složenom vremenu, prihvatio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva, poslao sam poruku.

 Svi oni koji mogu nešto kazati o meni kao osobi, kao inženjeru, menadžeru, profesoru ili političaru sada je vrijeme da to kažu. Zar ima prikladnijeg vremena za takve kritičke osvrte od izborne kampanje u BiH.  Eto, takav je moj pristup životu i njega sam izgradio kroz obiteljski odgoj, obrazovanje i profesionalno izrastanje", naglasio je Čović.

 Stoga je zahvalio svima koji su oblikovali njegovu osobnost kroz ovih šest desetljeća. "Kao što su moji roditelji i moja obitelj i prijatelji mene učinili ponosnim, nadam se da ni ja njih nisam razočarao", naglasio je Čović.

 "Baviti se aktivno politikom, u ozračju kakvog mi imamo, ne ostavlja dovoljno prostora za stručno, znanstveno i akademsko, prije svega zbog percepcije. Stoga i ovaj počasni doktorat, ova privilegija, neka me dodatno osnaži da primarno služim čovjeku, da služim vama. Siguran sam da ću svoje znanje, svoje iskustvo, svoje umne i tjelesne sposobnosti bezrezervno i predano staviti u funkciju takve misije", kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH.

 Obraćajući se rektoru Borasu, kazao je kako kroz njega sagledava sve one velikane koji su gradili stoljetnu tradiciju zagrebačkog sveučilišta i kroz nju baštinili sve ono na što je kao pripadnik ove zajednice preponosan.

 "Povijest institucije na čijem ste čelu, ovim današnjim činom, zajedno s vašim Senatom i suradnicima, prenosite na mene i sve institucije koje predstavljam, kako u hrvatskom narodu, jednako tako i u cijeloj mojoj domovini Bosni i Hercegovini. Siguran sam da čast koju danas primam jednako tako prihvaća i naše Sveučilište u Mostaru (jedina javna visokoškolska institucija na hrvatskom jeziku u BiH), čije sam dijete. Neka i ovo bude jedan od načina da se zahvalim svojim profesorima i svom Sveučilištu. Ovo je priznanje i za sve njih", ustvrdio je Čović. 

 Na koncu svog obraćanja, zahvalio je svojoj obitelji, suradnicima, prijateljima i svim poticateljima koji ga, kako je rekao, izgrađuju da bude još bolji, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo