Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 16:27 |

Utvrđena usklađenost s Ustavom Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije utvrdili su usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač poslanik Saša Magazinović.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Borislav Bojić, Hazim Rančić, Jasmin Emrić, Diana Zelenika, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Senad Šepić i Maja Gasal-Vražalica.

Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je usljed nedostatka kvoruma kod 5. tačke dnevnog reda sjednice, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta