Bosna i Hercegovina     | 16.06.2018. 12:00 |

Tadić u Bukureštu s predsjednikom Senata Irske o evropskim integracijama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16.juna (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić susreo se u Bukureštu, na marginama 19. sastanka Asocijacije evropskih senata, sa predsjednikom Senata Irske Denisom O' Donovanom, s kojim je razgovarao o mogućnostima ubrzanja procesa evropskih integracija BiH.

Kako su saopćili iz PSBiH, susret Tadića i O' Donovana predstavlja nastavak bilateralne saradnje dvije državne zakonodavne institucije, započet posjetom predsjednika Senata Irske Parlamentarnoj skupštini BiH sredinom marta ove godine.

Kako je bilo dogovoreno na sastanku u Sarajevu, predsjedavajući Tadić je predsjedniku O' Donovanu uručio detaljnu informaciju o procesu evropskih integracija BiH, uz molbu da svojim autoritetom podrži BiH na evropskom putu i pruži svu potrebnu pomoć kako bi BiH što brže dobila kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. 

Predsjednik Senata Irske još jednom je naglasio da će njegova zemlja pružiti punu podršku BiH u procesu evropskih integracija, te najavio da će informaciju o procesu evropskih integracija BiH predati Vladi i ministru inostranih poslova Irske s ciljem da na svim sastancima čelnika Evropske unije lobiraju za BiH.

Zahvaljujući se predsjedniku irskog Senata na podršci, predsjedavajući Tadić pozdravio je današnju odluku Asocijacije evropskih senata da Senat Irske primi u punopravno članstvo ove asocijacije, saopćeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo