Sport     | 15.06.2018. 12:26 |

U Sarajevu otvorena navijačka zona 'Zmajevo gnijezdo 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - U centru Sarajeva, na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović sinoć je otvoreno "Zmajevo gnijezdo 2018", jedna od najvećih navijačkih zona u glavnom gradu BiH.

U Moskvi je jučer poslijepodne na stadionu Luzhniki  odigrana prva utakmica SP „Russsia 2018“  gdje je reprezentacija Rusije pobijedila selekciju Saudijske Arabije rezultatom 5:0.

Jučerašnju utakmicu uprkos kiši su pratile Sarajlije i turisti, a pridružio im se i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je zahvalio organizatorima i dodao da Općina Stari Grad sa zadovoljstvom i ove godine tehnički i administrativno podržava realizaciju projekta "Zmajevo gnijezdo".  

 - Naša saradnja je  počela 2014. godine u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu  „Brazil 2014“, nastavila se i  2016. godine kada smo pratili  „Euro 2016“ u Francuskoj.  Smatramo da je ovaj projekat  od značaja za turističku ponudu Općine Stari Grad kao i promociju sporta, fer i korektnog navijanja - kazao je Hadžibajrić.

„Zmajevo gnijezdo“ bit će otvoreno do 15. jula, a ljubitelji nogometa moći će pratiti sve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu „Russia 2018.“ na 24m2 velikom led ekranu unutar šatora.

Organizatori su i ove godine spremili brojne takmičarske igre, kladionice uživo, info pultove, food corner. Ovo utočište ljubitelja fudbala u Sarajevu radit će svakog dana Svjetskog prvenstva od 10.00 sati prije podne pa do ponoći.

Danas će se u "Zmajevom gnijezdu" pratiti utakmice koje su rasporedu Svjetskog prvenstva 2018, a  prva utakmica počinje u 14.00 sati u kojoj će snage odmjeriti reprezentacije Egipta i  Urugvaja, dok u 17.00 sati igraju reprezentacije Meksika i IR Irana. U  20.00 sati igraju dva favorita za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva - Portugal i Španija, saopćili su organizatori.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!