Najave     | 15.06.2018. 12:21 |

'Otvoreni predškolski dvosat' u Grudama i Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) - Organizacija Save the Children, u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, u Grudama i Mostaru organizira promotivni događaj "Otvoreni predškolski dvosat" na koji su pozvani svi budući školarci.

Riječ je o kampanji "Svako dijete – bez izuzetka", koju provodi Save the Children u BiH, a usmjerena je stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju osnovu za dobar i jednak početak kroz pristup obveznom predškolskom obrazovanju.

Uz sudjelovanje predškolskih pedagoga i glazbenika, u učionici na otvorenom, djeca će u veseloj atmosferi nazočiti predškolskim nastavnim jedinicama i uživati u druženju. Svako dijete dobit će i simbolične poklone - školski materijal, priopćeno je iz te organizacije.

Događaji će se održati na gradskom trgu u Grudama, u ponedjeljak, 18. lipnja, od 11 do 13 sati, te na šetnici u Mostaru dan kasnije, od 10 do 12 sati. Ulaz na oba događaja je slobodan.

Istovremeno, u oba grada održat će se okrugli stolovi za stručnu javnost, uz sudjelovanje predstavnika županijskih ministarstva obrazovanja, i to u zgradi Općine Grude, 18. lipnja u 12 sati, te u zgradi Gimnazije Mostar dan kasnije, s početkom u 12 sati.

Okvirnim zakonom o predškolskom obrazovanju i odgoju u Bosni i Hercegovini nalaže se obvezan predškolski program u godini pred polazak u školu za svako dijete, a najčešće se radi o 150 nastavnih sati raspoređenih na tri mjeseca.

No, ta se odredba ne provodi svugdje, a takav je slučaj u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Mnoga djeca koja žive na tim područjima, u osnovnu školu kreću bez ijednog dana provedenog u nekom od predškolskih programa, podsjećaju iz organizacije Save the Children.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ponovno poskupljuju privatni vrtići u Mostaru

Kroz stručna usavršavanja, nastavlja se unapređenje odgojno-obrazovne prakse u sarajevskim vrtićima

Save The Children: Posljedice klimatskih promjena dovele do gladi među više od 27 miliona djece

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana