FENA biznis     | 14.06.2018. 15:53 |

Društveno odgovorne aktivnosti Raiffeisen banke povodom Ramazanskog bajrama

FENA Saopćenje

Donacije Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva i Edukacijsko rehabilitacijskom centru Duga iz Novog Travnika   

“Praznici su vrijeme koje nam donosi sreću, te posebnu atmosferu i toplinu u naše domove. Iz godine u godinu naša praznična radost je još veća jer smo je u prilici podijeliti s drugima, te smo i ove godine povodom Ramazanskog bajrama podržali dvije organizacije čiji je plemenit cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Posebno sam sretan što u ovoj aktivnosti imamo iznimnu podršku naših klijenata, bez kojih navedene donacije ne bi bile moguće, stoga se želim zahvaliti svima koji su nam ukazali svoje povjerenje“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te je dodao da Raiffeisen banka, kao društveno odgovorna kompanija koja slijedi principe strategije održivosti, svoj uspjeh nastoji podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje. 

Povodom Ramazanskog bajrama Banka je uručila donaciju vrijednosti 2.500 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva čija se djelatnost prvenstveno odnosi na zbrinjavanje, odgoj, školovanje, te zdravstvenu zaštitu djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama. Također, ovim povodom uručena je donacija iste vrijednosti i Edukacijsko rehabilitacijskom centru Duga iz Novog Travnika. Ovaj centar pruža odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb, te boravak djeci i mladima s poteškoćama u razvoju. 

Praznične donacije predstavljaju nastavak strateških aktivnosti u okviru kojih Raiffeisen banka već niz godina novac namijenjen za kupovinu i slanje printanih čestitki usmjerava u donacije ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i osobe s posebnim potrebama. U okviru ove aktivnosti sa kojom je Banka započela još 2012. godine, do sada je donirano preko 425.000 KM različitim udruženjima i institucijama koje se brinu o najosjetljivijim segmentima društva: djeci i osobama sa posebnim potrebama.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 98 poslovnica pruža usluge za preko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/ 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo