Servisne informacije     | 14.06.2018. 14:40 |

U Bosni sutra oblačno, a u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U Bosni je danas oblačno vrijeme, ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu sa slabom kišom. U Hercegevini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na jugoistoku Hercegovine zabilježen je lokalni pljusak praćen grmljavinom. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša, pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom očekuje se u većini područja.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8, Bihać 14, Jajce, Prijedor i Sanski Most 16, Banja Luka i Gradačac 17, Bugojno, Doboj, Ivan-sedlo, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 18, Sarajevo i Zvornik 19, Bijeljina i Livno 20, Brčko 21, Stolac 23, Trebinje 24, Široki Brijeg 26, Grude i Mostar 28 steeni.

U Bosni se sutra očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Više padavina poslije podne i u večernjim satima. Ponegdje na jugu i jugoistoku Hercegovni očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 15 do 22, na jugu od 24 do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura iznosit će oko 14, a dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta